Home            Over ons           Werkwijze            Assortiment            Service              Hoorshop.nl            Contact


 

H U L P M I D D E L E N

> T e l e f o n e r e n
Telefoneren kan voor slechthorende voor problemen zorgen. Zo kan telefoneren met een mobiele telefoon in sommige situaties door de stoorsignalen in het hoortoestel onmogelijk worden gemaakt. Met een normale telefoon kan een gesprek door te zachte spraak soms moeilijk te volgen zijn. Het oplossen van deze problemen kan gerealiseerd worden met behulp van een hulpmiddel aan uw bestaande telefoontoestel. Ook hebben wij op voorraad diversen telefoontoestellen speciaal voor slechthorenden. Voor mobiel telefoneren zijn er verschillende uitvoeringen van ringleidinglussen te verkrijgen die op het mobiele telefoontoestel kunnen worden aangesloten. Met behulp van deze lus en het hoortoestel op de ringleidingstand is (hands-free) communiceren goed mogelijk. Bij sommige systemen word het mobiele telefoontoestel via een bluetooth signaal met de lus verbonden.
Vaste telefoons speciaal voor de slechthorenden hebben als extra dat het belsignaal en het spreeksignaal qua sterkte in te stellen zijn. Verder zijn dit toestellen die veelal gebruik maken van een extra in te schakelen luidspreker. Tevens zit er bij sommige van onze telefoontoestellen een flitslamp ingebouwd voor als het belsignaal niet duidelijk hoorbaar is. Natuurlijk voldoen deze toestellen verder aan alle moderne eisen als die men tegenwoordig van een goed toetstel verwacht: herhalingstoetsen, nummergeheugen en nummerweergave. 
Voor het niet horen van de telefoon wanneer deze belt kunt u ook kijken bij wek- en waarschuwingssystemen. 

> S o l o   a p p a r a t u u r
Ondanks alle moderne hoortoestellen met de nieuwste technieken blijven er voor een aantal slechthorenden soms situaties bestaan waar het hoortoestel niet of onvoldoende voldoet. 
Vaak zijn dit situaties waar het teveel aan achtergrondgeluiden het spraaksignaal van de spreker maskeert. Enkele voorbeelden hiervan zijn in gesprekken in een restaurant, een lezing in een collegezaal of een gesprek in een rijdende auto. 
Diversen fabrikanten hebben oplossingen gezocht om het spraaksignaal nauwkeurig te onderscheiden van het lawaai met behulp van richting gevoelige microfoons. 
Dergelijke systemen, ook wel FM-systemen genoemd, bestaan uit een losse microfoon en één of twee ontvangers. De microfoon kan op diversen manieren gebruikt worden; bij een spreker om de nek hangen, in het midden van de vergadertafel plaatsen of hij is aan te sluiten op radio en televisie. 
Met behulp van de ontvangers wordt het opgevangen signaal direct door het hoortoestel afgegeven wat een duidelijke verbetering geeft van de signaal-ruis verhouding.
Voor een demonstratie, verdere informatie of foldermateriaal bent u van harte welkom in onze winkel.

> W e k   e n   w a a r s c h u w i n g s y s t e m e n
In de ochtend op tijd wakker worden of de telefoon horen terwijl u via de ringleiding naar de televisie kijkt. De deurbel horen op het moment dat u boven met de was bezig bent. 
Dit zijn enkele voorbeelden van situaties die voor een grote groep slechthorenden niet mogelijk zijn. De telefoon staat op de sterkste stand maar wordt toch regelmatig gemist en er is weer iemand aan de deur geweest maar we hebben niet open gedaan.
Voor deze situaties zijn er diversen systemen die zonder extra deurbellen of harde geluiden het mogelijk maken om de diversen signaal waar te nemen. Het meest voorkomende systeem werkt met flitslampen. Deze systemen zijn gemakkelijk aan te leggen. Zodra de deurbel of de telefoon gaat gaan er in huis diversen flitslampen knipperen. Op deze flitslamp is aan een indicatie lampje te zien of het de deurbel of telefoon is (ook aan te sluiten op brandmelder en babyfoon). Overal in huis waar een flitslamp in het stopcontact wordt geplugd werkt deze op deurbel en telefoon. Ook zijn deze systemen draadloos te leveren zodat u de flitslamp overal in huis mee naar toe kunt nemen om in de gaten te houden of er via de deurbel of telefoon gebeld wordt. Een alternatief voor deze flitslampen zijn trilkastjes. Zo’n kastje stopt u in uw borstzak of broek en deze gaat trillen wanneer er gebeld wordt. Ook hier is weer aan het indicatielampjes te zien welke bel het betreft. Deze sets zijn uit te breidden met een wekker met een trilschijf die gaat trillen als de telefoon gaat of als er iemand voor de deur staat. Deze trilschijf wordt onder het kussen geplaatst en u wordt door de trillingen gewekt. Uiteraard werkt deze wekker ook om ervoor te zorgen dat u op tijd opstaat. De wekker is ook los te verkrijgen als het opstaan een probleem geeft maar de rest van het systeem voor u nog niet van toepassing is.
Beide systemen zijn ook aan te sluiten op bijvoorbeeld het brandalarm of op een babyfoon. Als u qua gehoorverlies voldoet aan de eisen zal de zorgverzekeraar voor deze artikelen een vergoeding afgeven. Voor meer informatie over deze en andere hulpmiddelen bent u altijd welkom in onze winkel. 

 Hoortoestellen algemeen

Hoortoestellen soorten

Gehoorbescherming

Hulpmiddelen communicatie

Hulpmiddelen Radio en TV

Overige artikelen

 

 

 

 


Wij zijn aangesloten bij Volg ons Bezoek ook