Home            Over ons           Werkwijze            Assortiment            Service              Hoorshop.nl            Contact


 

S O O R T E N    H O O R T O E S T E L L E N

 

A c h t e r - h e t - o o r h o o r t o e s t e l l e n ( A H O )

Achter-het-oor hoortoestellen worden nog steeds het meeste aangepast. Hierbij gaat de techniek achter het oor en komt er een acryl oorstukje, welke op maat van het oor gemaakt is, in het oor.
De behuizing van het hoortoestel achter-het-oor zijn tegenwoordig klein en onopvallend. Over het algemeen vallen deze toestellen niet op als ze juist achter het oor worden geplaatst.
Het oorstukje is ook in veel verschillende uitvoeringen en kleuren verkrijgbaar. Afhankelijk van uw gehoorverlies kunnen ze zeer klein en nauwelijks zichtbaar gemaakt worden. Het geluid wordt via een dun slangetje vanaf het hoortoestel via het oorstukje in het oor geleid. Bij lichte tot matige hoge tonen verliezen is het ook mogelijk om het hoortoestel “open” aan te passen.
Dit houdt in dat het slangetje en oorstukje vervangen worden voor een nog dunner slangetje die het oor in gaat. Dit slangetje wordt in het oor geplaatst met een universele tip die in verschillende maten te verkrijgen is. Over het algemeen geeft deze aanpassing een prettig draagcomfort doordat de gehoorgang zijn natuurlijke openheid behoudt.
En deze aanpassing valt door het zeer dunne slangetje nog minder op.
Een andere mogelijkheid is de zogenaamde LIHO (luidspreker in het oor).
Hierbij is de luidspreker uit het hoortoestel gehaald en wordt deze in het oor geplaatst. Het oorstukje komt dan te vervallen.
Vanaf het hoortoestel loopt er een zeer dun slangetje (draadje) in het oor waar aan het uiteinde de luidspreker is gemonteerd.
Deze luidspreker wordt op zijn plaats gehouden door een universele tip in diversen maten, net als bij de open aanpassing, of hij wordt bevestigd in een op maat gemaakt schaaltje. De praktijk wijst uit dat dit voor een prettig en natuurlijk geluid zorgt.
 

I n - h e t - o o r h o o r t o e s t e l l e n ( I H O )

Een in-het-oor hoortoestel is een zeer compact hoortoestel dat in het oor gedragen wordt en daardoor nauwelijks opvalt.
Bij dergelijke toestellen wordt er een schaal op maat van het oor gemaakt waar alle onderdelen in geplaatst worden.
Er komt dus niks achter het oor. Over het algemeen zijn de technische eigenschappen en mogelijkheden vergelijkbaar met de achter-het-oor hoortoestellen.
Wel is het aanpasbereik van dergelijke toestellen kleiner wat ze niet voor alle gehoorverliezen geschikt maakt.


V o l l e d i g - i n - d e - g e h o o r g a n g ( C I C en IIC)

Ook dit zijn toestellen die, zoals de naam al verklapt, geheel in de gehoorgang zitten. Deze toestellen zijn kleiner dan de in-het-oor hoortoestellen en vallen dieper weg in de gehoorgang.
Bij deze toestellen geld eveneens een beperkt aanpasbereik waardoor ze niet voor alle gehoorverliezen geschikt zijn.
Het kleinere formaat geeft ook beperkingen voor bedienings-mogelijkheden.
Voordelen zijn natuurlijk het kleine formaat en het toestel valt dus niet op. Een ander groot voordeel van deze techniek is dat de microfoonopening op een zeer natuurlijke locatie ligt waardoor de oorschelpfunctie weer meewerkt.

In onze winkel kunnen we u, met een duidelijke redenering, adviseren wat de mogelijkheden zijn voor uw specifieke gehoorverlies.

 Hoortoestellen algemeen

Hoortoestellen soorten

Gehoorbescherming

Hulpmiddelen communicatie

Hulpmiddelen Radio en TV

Overige artikelen

 

 

 

 


Wij zijn aangesloten bij Volg ons Bezoek ook