Home            Over ons           Werkwijze            Assortiment            Service              Hoorshop.nl            Contact


 
G E H O O R B E S C H E R M I N G

Ons gehoor moet levenslang mee. Daarom is het belangrijk om het in bepaalde situaties te beschermen.
Er zijn meerdere oorzaken voor slechthorendheid of andere (h)oorproblemen o.a.:
 
• Overbelasting door harde geluiden
• Overbelasting door te veel geluiden
• Oorontsteking door de invloed van vervuild water of chloorwater, dat het oor binnenkomt,

De invloed van lawaai en gehoorschade door oorontstekingen, laten zich vaak pas gelden als ook de leeftijd een rol gaat spelen. Preventie is daarom geboden. Op deze pagina informeren wij u over de mogelijkheden om uw gehoor te beschermen in verschillende situaties.

Universele gehoorbescherming
Wij leveren universele gehoorbescherming tegen lawaai, hierbij kunt u denken aan muziek, klussen in huis, motorrijden en omgevingslawaai bij het slapen. Tevens leveren wij gehoorbescherming die het oor beschermen tegen water en drukverschillen. 
Hoewel op maat gemaakte gehoorbescherming beter afdicht en beschermd is universele gehoorbescherming door de flexibele pasvorm een goede tussen oplossing.

Zwemdoppen
Onze eigen zwemdoppen
Door ons op maat gemaakte zwemdoppen. We maken een afdruk van de oren. Deze afdruk werken wij handmatig bij zodat de zwemdop mooi in het oor valt. 
De zwemdop wordt voorzien van een stevige laklaag om er zeker van te zijn dat er geen water in het oor komt. 
U kunt de zwemdoppen de dag na het aanmeten ophalen. Deze doppen zijn voornamelijk bestemd voor kinderen met buisjes. En kinderen die snel oorontsteking hebben. Omdat de oren van kinderen groeien hebben we gekozen voor deze goedkopere variant van zwemdoppen dan de op maat gemaakte zwemdoppen die in een laboratorium wordt gemaakt.
Door laboratorium gemaakte zwemdoppen
Bij ouderen die zich willen beschermen tegen water in het oor adviseren we zwemdoppen die door een laboratorium zijn gemaakt. Bij dagelijks en/of langdurig gebruik biedt een zwemdop uit het laboratorium meer zekerheid en meer duurzaamheid. ……..

Slaapdoppen op maat gemaakt
Ongestoord slapen! Wat heerlijk is het als u na een nachtdienst, als iedereen wakker is en lawaai maakt uw slaapdoppen in doet en het geluid niet of nauwelijks meer hoort. 
Of als u in slaap wilt komen als de buren nog feestvieren. 
U hoeft ook niet meer wakker te liggen van uw snurkende partner!
Slaapdoppen reduceren een groot deel van dit lawaai. Toch kunt u bijvoorbeeld het geluid van een wekker nog wel horen. Dus verslapen is er niet bij. 
De slaapdoppen die wij leveren zijn van flexibel materiaal en vallen zo diep mogelijk in het oor zodat u er geen last van heeft als u er op ligt.
U wordt weer heerlijk uitgerust wakker.

Motordoppen
U zult er misschien niet direct aan denken als u op een motor stapt maar motorrijden leidt, afhankelijk van de snelheid en de duur van de ritten, al snel tot onherstelbare gehoorschade. 
Een ruis in de oren na een rit betekent een geringe schade, mogelijk zonder herstel. 
Motorrijders kunnen en mogen eigenlijk niet zonder gehoorbescherming!
De op maat gemaakte gehoorbescherming voor op de motor zit diep in het oor zodat u geen last heeft bij het dragen van een helm.

Discodoppen
Genieten van muziek is mooi, maar wil je over een aantal jaren nog steeds kunnen genieten, dan moet je je oren nu beschermen. 
Het geluidsniveau in de disco zou in de industrie niet geaccepteerd worden.
Wees daarom wijs en laat met een flitsende kleur zien dat je niet slechthorend wil worden. 
Met deze doppen is een conversatie natuurlijk nog wel mogelijk.

Muziekdoppen voor muzikanten
Zelf musiceren, stelt hoge eisen aan het gehoor. 
Er mag geen vervorming optreden en de balans tussen ‘hoog’ en ‘laag’ mag niet verstoord worden. 
Gehoorbeschermers, met een vlakke demping van verschillende waarde beschermen het gehoor en de harmonie van de muziek wordt gewaarborgd.
Zeker als je veel bezig bent met zelf muziek maken is een op maat gemaakte gehoorbescherming aan te bevelen. Het draagcomfort is optimaal.

Otoplastieken voor de industrie 
Lawaai op het werk is een grote veroorzaker van slechthorendheid. Hoorstudio Strating levert al een aantal jaren otoplastieken op maat aan particulieren en bedrijven. De ervaring garandeert een goed advies en een product dat goed beschermt. De kwaliteit van een otoplastiek valt of staat bij de afdichting van het oor. Deze afdichting wordt verkregen door een goede oorafdruk, een perfecte productie van de otoplastiek en een serieuze controle bij afleveren. Ook de plaatsing van de otoplastiek is bepalend. Als deze alleen in de gehoorgang gedragen wordt, is de kans op lekken (bijvoorbeeld bij een kauwbeweging) groter dan bij een otoplastiek die zowel in de gehoorgang als in de oorschelp houvast vindt. De Silent Comfort Concha, die wij adviseren voor de industrie, heeft alles in zich. De combinatie van zorg en hoogwaardige materialen zorgt voor een perfecte demping. 
De sets hebben een pasvorm- en kwaliteitsgarantie van 2 jaar. Een aantal accessoires, zoals een handig en veilig draagkoord (silcom-cord), maken de set kompleet. De Silent Comfort Kanaal wordt alleen in de gehoorgang gedragen. De otoplastiek heeft een aanpak die gebruikt kan worden voor een Silcom-cord en heeft dezelfde garantie voorwaarden als de Silent Comfort Concha.

Sleeves voor het luisteren naar muziek
Het gebruik van een op maat gemaakt oorstukje bij het luisteren naar muziek is een totaal andere ervaring dan de gebruikelijke oortelefoontjes. 
Niet te vergelijken haast. Het oorstukje wordt op maat gemaakt dus er zal geen enkel gevoel van druk in uw oorkanaal zijn of trucjes om ze lekker te laten zitten. 
Wanneer ze op lichaamstemperatuur zijn, zult u merken dat u vergeet dat u iets in uw oor draagt.
 Hoortoestellen algemeen

Hoortoestellen soorten

Gehoorbescherming

Hulpmiddelen communicatie

Hulpmiddelen Radio en TV

Overige artikelen

 

 

 

 


Wij zijn aangesloten bij Volg ons Bezoek ook